Instant Cafeteria
Teljes körű cafeteria üzemeltetés szolgáltatásunkon
belül a lakáscélú hiteltörlesztés támogatásának
elbírálását és adminisztrációját
díjmentesen végezzük partnereinknek.


Lakáscélú hiteltörlesztés támogatása


Étkezés, vendéglátás


Szállás szolgáltatás


Szabadidős szolgáltatások


Élelmiszer és többcélú vásárlási utalványok


Egészség és öngondoskodás

Önkéntes pénztári szolgáltatások

Hiányzáskezelés

 

Egyenlő, Igazságos - gazdaságos

Annak ellenére, hogy a munkavállaló a béren kívüli juttatásokkal még mindig magasabb nettó jövedelmet ér el, mint a bér jellegű kifizetések esetén (még mindig marad mintegy 14 százalékpont előnye a cafeteriának), érdemes törekedni arra, hogy a megemelt terhek mellett biztosított juttatási rendszer biztosan célba találjon.

Akkor hát mit lehet, érdemes tenni annak érdekében, hogy a költségek tekintetében takarékos, a szolgáltatás színvonalában azonban kiemelkedő juttatási rendszerünk legyen?

Tételezzük fel, hogy egyenlő juttatást kapnak a munkavállalók, egységesen, minden hónapban. Egyik munkavállaló 21 munkanapot dolgozik az adott hónapban. Egy másik munkavállaló pénteken és hétfőn általában táppénzen van, meghosszabbítva ezzel a hétvégéket. Igazságos az, hogy motivációs rendszerükben egyenlő juttatást kapnak?

A "szociális juttatásként" értelmezett cafeteria rendszert nehéz motivációs rendszerként kezelni, hiszen mindössze az "elvárt járandóságokat" biztosítja rendszeresen a munkavállalóknak. Megléte nem növeli a motivációt, elégedettséget, hiánya viszont elégedetlenséget eredményez.

Az eredményekhez való munkavállalói hozzájárulás egyik alapvető, és jól mérhető feltétele a jelenlét!

Rendszerünkben lehet, és célszerű is alkalmazni a juttatások jelenléttel történő arányosítását. Ez azt jelenti, hogy akár napokra bontva arányosan kapja meg a juttatásait egy-egy munkavállaló.

Ahol sok munkavállaló van, természetesen havonta több ezres hiányzást is kell feldolgozni. Ez, illetve a juttatások arányosítása természetesen automatikusan történik rendszerünkben, ami kiszámolja az arányosan csökkentett értékeket, megfelelő címleteket alakít ki a rendelésekhez, kezeli a maradék összegeket.

Mennyit takaríthatunk meg egy kicsivel igazságosabb rendszerben?

Akkor maradjunk 240 000 Ft-os éves keretnél, legyen a létszám 1 000 fő, és legyen egy nem kimagasló 3 %-os átlagos hiányzási ráta. A havonta kiadott keretek 3%-át, tehát 600 000 Ft-ot tartottunk így vissza a rendszerben.

Ez éves szinten 7 200 000 Ft.

A működtetés költségének a megosztása, egy további gyakorlati lehetőség annak érdekében, hogy mind a munkavállaló, mind a munkáltató olyan rendszert "kapjon", ami megfelel az elvárásainak.

Működtetünk olyan rendszert, ahol a cafeteria keret része az, hogy működési költség jogcímen megjelenik rendszeresen egy meghatározott havi összeg. Ez lehet az igényektől, vagy a költség megosztás arányától, a dolgozói keretek mértékétől függően 2- 300 Ft-os nagyságrend.

A munkavállalók hajlandóak áldozni, illetve elfogadják, ha a 15 000 Ft havi juttatási keretből 200 Ft-ot az ő megfelelő kiszolgálásukra költenek!

Az ilyen típusú költség megosztás szintén nem okoz a működtetés során technikai problémát.